Keblinger

Keblinger

Dia 16. Abhaneri i Fatehpur Sikri: EL POU I LA CIUTAT FANTASMA (14 de gener de 2015)

| dimarts, 20 de gener del 2015



Blogger: Núria

Bon dia! Avui és el gran dia del Festival de l’Estel a Jaipur! Per això ahir vam comprar 20 estels, cordill i fins i tot cinta adhesiva –recomanada pel venedor- per si se’ns en trencava algun.
En Feffo i la Núria s’aixequen aviat i van a esmorzar. Volen fer volar estels al terrat de l’hotel abans de sortir cap a la carretera. Esmorzant, un cambrer jove s’ofereix de voluntari per ajudar-los a fer volar estels. I pugen a l’últim pis. És d’hora, però ja els teulats ja estan plens de nens i joves. Primera dificultat: els estels comprats són massa petits, i no poden volar. Però no desesperem: en els nostres intents de fer-los volar, capturem un estel del terrat veí! Visca! Podem fer-lo volar. Segona dificultat: als 35 segons de fer-lo volar, el mateix nen del teulat veí, amb destresa, ens talla el fil amb el seu estel. Final de l’activitat i final del festival per nosaltres.
Avui tenim dues visites de carretera fins que, al capvespre, arribarem a Agra.
La primera parada és Abhaneri: un petit poble on hi ha un característic pou escalonat per guardar aigua. Ara està buit, i podem apreciar les figures geomètriques que dibuixen els escalons, que arriben fins a 20 metres de profunditat.




Continuem unes hores més de camí i sortim de l’estat del Rajastan per entrar a Uttar Pradesh. Arribem a Fatehpur Sikri, coneguda com “la ciutat fantasma”. El clima, boirós i fred, acompanya la sensació que hem entrat a un lloc màgic. Fatehpur Sikri va ser una ciutat encarregada per l’emperador mongol Akbar al segle s XVI. Però s’hi van poder instal·lar molt poc temps, perquè la falta d’aigua va obligar a la població a abandonar-la. I el desert i la desocupació l’han conservat en condicions excel·lents. Quan passegem ens sentim en un escenari perfecte per rodar una pel·lícula històrica. Qui s’hi anima?








Ja és de nit i arribem a Agra. Ens allotgem al nostre súper hotel (que és tan gran que ens han de donar referències per caminar del lobby a les habitacions).

Al vidre que dona a les terrassetes de les habitacions, hi ha uns adhesius que adverteixen que s’han de deixar les portes tancades perquè no entrin monos. Glups. Tanquem les portes i anem a dormir.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

 

Copyright © 2010 Viatge a l'Índia 2015