Keblinger

Keblinger

Dia 18. ORCHHA: EL POBLE DE LA PAU (16 de gener de 2015)

| dimecres, 21 de gener del 2015

Blogger: Núria

Avui més carretera.


Des de les nou del matí fins les quatre de la tarda, travessem part de l’Estat de Muttar Pradesh, passem per trossos de Rajastan, i arribem finalment a Orchha.
Només sabem que és una parada per passar la tarda i la nit i que Orchha és un poble sagrat, amb molts peregrins. Però no sabem ben bé què esperar.
Després del bullici turístic d’Agra, quedem sorpresos en descobrir que Orchha és preciós. Preciosíssim. La gent és tranquil·la. Els comerciants, no insisteixen més del normal (o sigui: no ens persegueixen carrers i carrers per vendre’ns una figureta de marbre). Hi ha vaques, com a tot arreu. Nens jugant badminton i una versió rural de polo.


















Hi ha un complex gran de temples, dels més antics temples de l’Índia, i que ja no estan en us. Són de sostres alts i parets vermelloses. També hi ha un Fort, una mica descuidat, però amb una grandesa que encara es respira. És molt autèntic i els paisatges que ens envolten semblen d’un pessebre.













Passegem tots sols mentre s’amaga el sol. Des de fora, veiem com l’interior d’una casona antiga té les parets decorades amb pintures. Intentem entrar, però la porta està tancada. Se’ns acosta un nen amb una cabra, que ens obre la porta i ens fa una visita pel seu interior i jardins.
Continuem passejant pel poble i els carrerons. Només hi estem unes tres hores, però si no fos tan remot i difícil d’arribar-hi, ens quedem amb ganes de quedar-nos-hi més.
Llegim a la guia que és un bon lloc per fer-hi estadies de yoga. Abans de dormir, la Núria i en Feffo escriure “Passar un parell de setmanes a Orchha”, a la llista de coses per fer abans de morir.

Bona nit.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

 

Copyright © 2010 Viatge a l'Índia 2015